Konkurs cukierniczy

Zapraszamy do udziału w konkursie cukierniczym

„Walentynkowy deser inspirowany czekoladą” II edycja

  • Przedmiotem konkursu są walentynkowe desery, do których przygotowania wykorzystano czekoladę.
  • Warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest wypełnienie i złożenie u organizatorów konkursu formularza zgłoszeniowego do dnia 19 lutego 2018 r.
  • Spośród wszystkich złożonych zgłoszeń komisja wybierze 10 najciekawszych receptur, których twórcy wezmą udział w II etapie.
  • Lista uczestników przechodzących do II etapu konkursu zostanie ogłoszona w dniu 20 lutego 2018 r.
  • Konkurs odbędzie się w dniu 26 lutego 2018 r. w Zespole Szkół Hotelarsko- Gastronomicznych (w pracowni nr 21, o godz. 1135).
  • Uczestnikami konkursu są uczniowie Branżowej Szkoły I stopnia (klasa II i III) oraz Technikum Gastronomicznego (klasy I i II).
  • Do konkursu przystępują osoby indywidualne. Organizator zapewnia część surowców.
  • Uczestnik konkursu zobowiązany jest do zaprezentowania i poddania ocenie komisji konkursowej zgłoszonego deseru wraz z recepturą podczas konkursu.
  • Wzór formularza zgłoszeniowego oraz regulamin konkursu dostępne są u nauczycieli: Pani Barbary Pierzchała, Pani Karoliny Maćkowskiej oraz na stronie internetowej szkoły.

Za udział w konkursie uczestnicy otrzymują dyplomy, a laureaci nagrody rzeczowe

Regulamin konkursu

Karta zgłoszeniowa