Szkolny Konkurs Kulinarny „Przystawka wegetariańska”


  • Zapraszamy uczniów klas Branżowej Szkoły I Stopnia oraz uczniów klas Technikum Gastronomicznego do udziału w szkolnym konkursie kulinarnym pt. „Przystawka wegetariańska”.

  • Celem konkursu jest, rozbudzanie i rozwijanie zainteresowań kulinarnych oraz kreatywnościuczniów.
  • Zadanie polega na opracowaniu receptury gastronomicznej (załącznik nr 1) oraz przygotowaniu na jej podstawie podstawki wegetariańskiej.
  • W konkursie uczniowie biorą udział indywidualnie.
  • Dla 3 pierwszych miejsc są przewidziane nagrody rzeczowe. Pozostałe prace wyróżnione zostaną nagrodą pocieszenia.
  • Najlepsza potrawa zostanie zaprezentowana na stronie internetowej szkoły, a receptura zostanie włączona do produkcji Warsztatów Szkolnych.
  • Konkurs odbędzie się 22.11.2021 r. o godz. 12:45-14:45 w sali nr 216. ZMIANA
  • Informacje o konkursie zawarte są w regulaminie.
  • Szczegółowych informacji udzielają organizatorki konkursu: pani Maria Dawidczyk oraz pani Barbara Kolbowicz.

REGULAMIN

RECEPTURA