Uwaga!!!


Eliminacje szkolne do

II Wojewódzkiego Konkursu Gastronomicznego „ Wiosenne Inspiracje”

„Zakąska inspirowana Wielkanocą i deser w barwach biało - czerwonych"

Tematem konkursu jest: Zakąska inspirowana Wielkanocą i deser w barwach biało - czerwonych”.

Konkurs odbędzie się 27.02.2018r. od godz. 10:00 – 12:00 w pracowni gastronomicznej 26.

  • W konkursie mogą uczestniczyć uczniowie branżowej zasadniczej szkoły zawodowej w zawodzie kucharz oraz uczniowie technikum kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
  • Udział w konkursie może wziąć zespół dwuosobowy
  • Każdy zespół ma za zadanie przygotować zakąskę i deser ( po 2 porcje) jedna do prezentacji na stole bankietowym.
  • Czas na wykonanie zadania wynosi 120 min.
  • Zgłoszenia do eliminacji szkolnych należy złożyć na kartach zgłoszeniowych załączonych w załączniku do dnia 20.02.2018r.
  • Ponadto każdy uczestnik zobowiązany jest dostarczyć nazwę potrawy, normatyw surowcowy i sposób wykonania potrawy.

Informacje na temat konkursu udzielają: Janina Wołosewicz, Ewelina Andrzejczyk

Pobierz formularz zgłoszeniowy

oraz

III Edycja KONKURSU KULINARNEGO - Sportowa Wiosna 2018

Dnia 5 marca 2018 r. w Hotelu Mistral Sport odbędzie się III edycje konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych pt. „Sportowa Wiosna” o Puchar Prezesa Centrum Sportowo- Konferencyjnego Gniewino. Zapraszam chętnych do udziału w konkursie.

Celem konkursu jest między innymi:

- rozwijanie umiejętności z zakresu wykorzystania nowych technologii gastronomicznych,

- rozbudzanie wrażliwości estetycznej,

- podnoszenie poziomu efektywności kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie kreatywnej współpracy między szkołami i przedsiębiorcami z branży gastronomicznej.

Warunkiem przystąpienia do konkursu jest nadesłanie: „Karty zgłoszenia”„Receptury” na do 18 lutego 2018 roku;

Eliminacje odbędą się 09.02.2018 godz.: 8:15 termin zgłaszania zespołów do 06.02.2018. Przygotowujemy po 2 porcje.

Tematem konkursu są potrawy nawiązujące do sportu oraz deser z czekolady. Podczas konkursu przygotowujemy po 7 porcji;

Informacji udziela pani Ewelina Andrzejczyk sala 26

Pobierz formularz zgłoszeniowy